Дани Алвеш е пред сделка с властите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дани Алвеш, възнамерява да сключи сделка със следствието, за да постигне минимална присъда

Бившият защитник на Барселона, Ювентус, Пари Сен Жермен – Дани Алвеш, възнамерява да сключи сделка със следствието, за да постигне минимална присъда, предава Mundo Deportivo.

Според източника Алвеш наскоро е сменил адвоката си. Сега интересите на бразилеца се представляват в съда от Инес Гуардиола, каталунска адвокатка, която е специалист по казуси със сексуално насилие и наказателно право. Заедно със смяната на съдебния защитник се промени и избраната от бразилеца защитна стратегия в съда. Идеята сега е футболистът да постигне споразумение с испанското правосъдие за максимално намаляване на присъдата му. Засега бразилецът е заплашен от 8 до 10 години затвор.

За да осъществи този план, Алвеш ще трябва да плати на жертвата парична сума за причинените щети, които все още не са установени. Освен това трябва да се признае за виновен в извършване на престъплението, което ще влезе в противоречие на досегашната му теза, че сексуален акт е имало, но той е бил извършен само и единствено при взаимно съгласие.