Зомер: В Байерн не постъпиха честно с мен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ситуацията бе много дива в Байерн. Уволнения, трансфери, много проблеми извън спорта"

Ян Зомер заяви, че е почувствал, че към него не са се отнесли честно при престоя му в Байерн Мюнхен, предаде ДПА. Той изкара шест месеца в шампиона на Германия.

34-годишният Зомер бе привлечен от Байерн през януари на мястото на контузения Мануел Нойер. Той помогна на тима да спечели Бундеслигата, а през лятото направи трансфер в Интер Милано.

“Научих как се случват нещата в Байерн. Набелязвах един или двама играчи, които са атакувани чрез медиите. И след това избираш двама нови играчи. Така дойде моят ред. Но аз нямах интерес да отвърна на удара”, каза вратарят преди мача на националния отбор на Швейцария срещу Беларус.

Времето на Зомер в Байерн съвпадна и с изненадващото уволнение на треньора Юлиан Нагелсман, който бе заменен от Томас Тухел.

“Ситуацията бе много дива в Байерн. Уволнения, трансфери, много проблеми извън спорта”, каза той.

Зомер призна, че невинаги е играл перфектни мачове за Байерн и е виновен за някои грешки. “Най-важното бе, че аз се уморих да играя добре и да помагам да отбора да бъде успешен. За щастие всичко завърши накрая”, добави Зомер.

Байерн спечели рекордната 11-а титла на Германия във финалния кръг в дуела с Борусия Дортмунд, но тимът отпадна на четвъртфиналите на Шампионската лига и за Купата на Германия.