Даниел Леви: Беше ясно, че Хари иска ново предизвикателство
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Предложихме му както краткосрочен, така и дългосрочен договор"

Директорът на Тотнъм Даниел Леви сподели мнението си относно сагата с трансфера на Хари Кейн в Байерн Мюнхен. Сделката бе обявена преди часове, но тя се проточи доста по-дълго от очакваното и на моменти дори бе близо до това да пропадне.

„Опитахме се да предложим на Кейн и неговия лагер различни форми на нов договор, както краткосрочен, така и дългосрочен. Беше ясно, че Хари иска ново предизвикателство и няма да подпише нов договор това лято. Следователно неохотно се съгласихме с трансфера му”, сподели Даниел Леви.

Леви е известен във футболните среди с трудния си характер. Той неведнъж е докарвал главоболие на клубовете, които са се интересували от звездите на Тотнъм. В доста голяма част от случаите той успява или да задържи играча си или да вземе за него много висока сума, както бе и в случая с Кейн за когото Байерн плати над 100 милиона евро, въпреки, че договорът му изтича само след година.

До подобни трудности се стигна и преди години когато Реал Мадрид плати рекордна трансферна сума за звездата на “шпорите” Гарет Бейл. Това обаче не е единственият такъв случай. Друга жертва на упоритостта на Даниел Леви също е Манчестър Юнайтед, който сериозно се измъчи при трансфера на Димитър Бербатов през 2008 година.