Държавното по кикбокс в Бургас счупи рекорда за брой участници
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
806 състезатели от 56 клуба ще се включат в надпреварата

Държавното първенство по кикбокс в четири стила (пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик), постигна рекорд по записали се участници – 806 състезатели от 56 клуба ще се включат в надпреварата. Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отчетоха историческия рекорд, като това ще е първата републиканска надпревара с подобен брой участници.

Турнирът ще се проведе в периода 23-25 октомври в зала „Младост“ в Бургас, а местният клуб „Аякс“ е домакин на събитието.

„Това е плод на много труд, популяризиране на нашия спорт и сътрудничеството с професионалните вериги, общините и Министерство на младежта и спорта. Радвам се, че тази година поставяме рекорда по моето ръководство и показваме, че в България се спортува“, коментира председателят на конфедерацията Галин Димов.

Най-много кикбоксьори са заяви от клуб „Star Team“ – внушителните 164, следвани от „Масару“ с 93 и  „Tiger Team Bulgaria“ със 75.

Организаторите, местната община и конфедерацията са предвидили в залата да има три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни, информира boec.bg. Държавно първенство в зала „Младост“ ще бъде със свободен вход през всичките дни, но се препоръчва на феновете да спазват противоепидемични мерки.