Децата на Вила показаха характер, но бяха пометени от Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мърсисайдци спечелиха с 4:1 двубоя от 3-ия кръг на ФА Къп

Ливърпул спечели с 4:1 визитата си на Астън Вила в среща от третия кръг на ФА Къп. Отборът на домакините за днешния мач беше съставен изцяло от футболисти на младежките формации (бирмингамци започнаха със седем играчи от отбора до 23 години и четири от тима до 18 години). Това се наложи, тъй като във вчерашния ден бирмингамци бяха ударени от COVID-19 и днес нито един играч на първия тим не можеше да вземе участие.

Мърсисайдци стартираха уверено двубоя и още в четвъртата минута поведоха. Къртис Джоунс центрира отдясно, а Садио Мане вкара красив гол с глава.

Гостите имаха още няколко много добри положения да отбележат нов гол, но вратарят Акош Оноди с прекрасни изяви успя да разколебае мърсисайдци.

В 41-ата младият тим на домакините шокира тима на Юрген Клоп. Луи Бари беше изведен в предни позици, успя да надбяга Рийс Уилямс и с прецизен удар в левия ъгъл матира вратаря Келъхър.

След почивката Ливърпул показа много по-концетрирана игра и с лекота вкара добави още три гола към сметката си.

Вайналдум се разписа в 60-ата след пас на Минамино, а Садио Мане отбеляза втория си гол в мача в 63-ата.

Резервата Шакири подаде на Мохамед Салах в 65-ата, египтянинът пое с гръб към вратата и след бързо движение стреля в долния ляв ъгъл за 4:1.

Тиаго Алкантара се появи в игра през второто полувреме, а в 85-ата беше много близо до пети гол за мърсисайдци, но след негов удар извън пеналта топката се отби в напречната греда.

По същото време днес се игра и друг мач от третия кръг на надпреварата, в който Уулвърхемптън елиминира Кристъл Палас с минималното 1:0. Единственият гол в срещата отбеляза Адама Траоре в 35-ата минута.