google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт повдигна завесите и показа как ще изглеждат сградите за тестване на бойците, които ще вземат участие в бойните гали ва остров Яс, който организацията ангажира с цел превенция и запазване на здравето на атлетите от глобалната епидемия от COVID-19.

Организацията ще направи първото си събитие там на 11-ти юли със събитието UFC 251, което ще бъде и първото такова извън САЩ от март месец насам.

Краткото видео, което Дейна публикува показва, че над 2000 теста за COVID-19 са били направени между 15-ти и 24-ти юни, когато са се изграждали съоръженията на острова. Клипът показва и нивото на медицинската помощ, която ще бъде на разположение на острова, както и впечатляващи цифри за създадените от UFC сгради – 400000 часа човешки труд и 350 тона метал.

Главната битка на UFC 251 ще противопостави Гилбърт “Дуриньо” Бърнс и актуалния шампион в полусредна категория Камару Усман. Бърнс влиза в двубоя след впечатляваща победа над Тайрън Уудли. За периода на пандемично положение в света бразилецът се състезаваше цли два пъти, като в първия двубой победи легендата в ММА и жиу-житсу Деймиън Мая след силен нокаутиращ удар. Последва и доминантно представяне над Уудли, което направи силно впечатление на президента на организацията Дейна Уайт, който заяви, че подобно желание за битка трябва да бъде адмирирани и шансовете Дуриньо да получи шампионски двубой са реални. Това се и случи. В момента Гилбърт няма търпение да влезе в октагона на горещия остров Яс като дори публикува пост в социалните мрежи, на който показва как отброява останалите дни до сблъсъка.