Дел Пиеро: Юве трябва да заложи на Пирло, за да гради проект
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Той получи голяма подкрепа, защото трябваше да стане треньор от нищото"

Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро даде своето мнение за представянето на торинци до този момент от сезона. „Бианконерите“ заемат едва третото място в първенството и са на цели 10 точки след лидера Интер, а освен това бяха отстранени от Порто на осминафиналите в Шампионска лига. Въпреки това Дел Пиеро подкрепи бившия си съотборник Андреа Пирло, който в момента е начело на тима.

“Юве бе успешен девет поредни години и успя да задържи това ниво на концентрация и енергия, което е много трудно. Но сега има ново предизвикателство на скамейката. Виждате какво стана последните три години. Първо беше Макс Алегри, след това се направи пълна промяна с Маурицио Сари за една година. След това нова промяна с Пирло, който е страхотен човек, бивш мой съотборник и аз го обичам, разбира се, но той е нов в тази работа, съвсем различно предизвикателство.”

“Юве реши да заложи на него през лятото, за да гради проект. Виждали сме много проекти да продължават след неуспешна първа година, както и такива, които ги спират веднага, след като се появи един по-голям проблем. Той получи голяма подкрепа, защото трябваше да стане треньор от нищото. Но сега също се нуждае от тази подкрепа, както и за следващата кампания. Но да видим дали все пак ще са в зона Шампионска лига или не,” смята Дел Пиеро.