Дел Пиеро за Дибала: Той премина през важни стъпки в Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Би било интересно да разберем как Жозе Моуриньо е оформил Дибала този сезон", казва Дел Пиеро

Легендарният футболист на Ювентус Алесандро Дел Пиеро се изказа ласкаво за Пауло Дибала. Дел Пиеро смята, че на аржентинския футболист му е липсвало доверие в Торино, докато получава такова от Жозе Моуриньо в Рома.

В четвъртък вечер Дибала вкара пореден гол за Рома при победата с 2:0 над РБ Залцбург, като така “вълците” се класираха за осминафиналите на Лига Европа.

“Той става все по-зрял. Той премина през важни стъпки в Ювентус, някои хубави и други не толкова, с много контузии”, каза Дел Пиеро пред “Скай Спорт”.

“Той не беше сред главните герои на Световното първенство, но имаше важен момент с дузпата на финала. Треньорът Моуриньо силно искаше трансфера в Рома, би било интересно да разберем как Жозе Моуриньо е оформил Дибала този сезон, карайки го да се върне на предишното му ниво. Харесва ми да анализирам тези психологически аспекти”, продължи Дел Пиеро.

“Той трябва да се чувства желан и обичан и тогава показва качества, които никога не са му липсвали. Когато човек има последователност, той може да направи разликата”, добави легендата на Ювентус.

Пауло Дибала и Дел Пиеро са близки приятели и легендарният италиански футболист често посещаваше аржентинеца в дома му в Торино, когато Дибала бе футболист на Ювентус.