Дел Пиеро за възраждането на Юве: Алегри е един от най-добрите в това
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Киеза и Влахович са дуо, което може да се мери с всеки в италианския футбол", смята Дел Пиеро

В петия кръг от кампанията на Серия А, Ювентус претърпя болезнено поражение на стадион “Мапей” от Сасуоло. Федерико Гати и Войчех Шчесни допуснаха груби грешки, подарявайки попадения на съперника. Но докато мнозина смятаха тази среща за знак за неспособността на клуба да се състезава за челните места в таблицата, “бианконерите” записаха четири победи и едно равенство оттогава, като същевременно запазиха сухи мрежи.

Ювентус в момента е на второ място в таблицата на Серия А, само на две точки от лидера в лигата Интер. Както отбелязва легендата на “старата госпожа” Алесандро Дел Пиеро, старши треньорът Макс Алегри е един от най-добрите мениджъри по отношение на насочването на отбора обратно в правилната посока, като същевременно хвали Шчесни за последните му прояви.

Носителят на Световната купа от 2006 г. също похвали нападателното дуо на клуба Душан Влахович и Федерико Киеза, като ги смяташе за толкова силни, колкото всяка друга нападателна двойка в Серия А.

„Киеза и Влахович са дуо, което може да се мери с всеки в италианския футбол, но Юве не може да пренебрегне подвизите на други играчи. Този отбор не е допускал гол от пет мача“, каза легендарният номер 10 по време на изявата си по Sky Sport.

“Шчесни се оказва решителен, след като направи някои грешки. Това беше болезнен удар срещу Сасуоло, но отборът обърна страницата. Макс Алегри е един от най-силните в това.”