Висшата лига погва Челси заради трансфери на Абрамович
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сделките на "сините" за Вилиан и Самуел Ето’о от руския Анжи Махачкала ще се разследват

Органите на Висшата лига са стартирали разследване срещу два трансфера на Челси в ерата Роман Абрамович, пише медията “Таймс”. Става въпрос за звездните рансфери на Вилиан и Самуел Ето’о на “Стамфорд Бридж” от руския Анжи Махачкала преди точно 10  години.

Челси плати за бразилското крило сумата от 30 милиона паунда, а камерунският нападател намали заплатата си с цели 10 милиона от същата валута, за да съдейства за осъщестяване на трансфера. По информация на “Таймс”, стартиралото разследване е заради предполагаеми необявени допълнителни плащания на трети лица от руски произход, като няма яснота защо 10 години по-късно се е стигнало до този казус.

Руският бизнесмен Роман Абрамович се раздели с клуба от Западен Лондон през миналото лято, когато бе принуден от британското правителство да продаде “сините” поради сериозните санкции, обект на които стана след военните действия на Русия срещу Украйна.

Абрамович бе най-успешният президент в историята на Челси, извел отбора до големи трофеи. “Сините” се борят да се възстановят под управлението на американския бизнесмен Тод Боели.