Делев разплака “червена” България в сетния миг за сбогом на “Армията”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец се изравни по точки с "червените" на второто място в класирането

Лудогорец записа драматична победа с 1:0 над ЦСКА в гол в 108-ата минута в последен двубой на “Българска армия” в сегашния му вид, тъй като съоръжението ще бъде съборено и ще се изгради напълно нов модерен стадион. Единственото попадение отбеляза бившия футболист на ЦСКА – Спас Делев, в 118-ата минута, тъй като се стигна до огромно продължение.

Срещата от 20-ия кръг на efbet Лига бе последна за двата тима в първенството през 2023 г. С този успех Лудогорец събра 42 точки и се изравни по точки с “армейците” на 2-рото място в класирането на Първа лига.

Първото полувреме на срещата не предложи много ситауции пред двете врати. В 7-ата минута Текпетей стреля от фаул, но Бусато спаси. В средата на полувремето ЦСКА организира добра атака, като Марселино Кареасо пропусна да засече от чудесна позиция.

В продължението на първата част пред домакините се откри шанс за попадение. Футболист на Лудогорец сбърка при изнасянето на топката, която попадна в Линдсет, но шутът на норвежеца бе неточен.

Най-чистият шанс за гол в срещата бе в началото на второто полувреме. Педро Нареси комбинира с Кайо Видал, който се справи с Емануел Шакич и стреля мощно, но над метър – два над вратата.

В 79-ата минута Амос Юга засече с глава центриране на Хайнц от корнер, но ударът на халфа премина над вратата. Малко след това домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Марселино, но главният рефер подмина ситуацията.

През втората част срещата на два пъти бе прекъсвана заради факли и димки от “червените” фенове. Двубоят продължи доста над редовното време и даденото от рефера продължение.

В 108-ата минута Лудогорец направи чудесна атака, завършена от Спас Делев. След попадението грозни сцени се случиха на терена, при които пострада Здравко Здравков от лагера на гостите.