Евертън продължи възхода си с победа над Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" от Западен Лондон с трета поредна загуба на чужд терен

Евертън постигна успех с 2:0 над Челси в среща от 16-ия кръг на Висшата лига на Англия. Попаденията на “Гудисън Парк” бяха дело на Абдулай Дукуре и Люис Добин през второто полувреме.

Шон Дайш продължава да върши страхотна работа в Евертън и отборът записа трета поредна победа. “Карамелите” сразиха Нюкасъл преди няколко дни у дома, а сега надвиха и Челси. Гостите от Лондон пък продължават с колебливите си изяви и инкасираха трета поредна загуба на чужд терен.

С тази победа Евертън събра 13 точки и е 17-ти в класирането, като припомняме, че отборът бе наказан с минус 10 точки. Челси пък остана с 19 пункта на 11-ото място в класирането на Премиър Лийг.

Челси владееше повече топката в срещата на “Гудисън Парк”, но не успя да използва шансовете си, а и техният съперник бе много устойчив в защита. През първото полувреме имаше само един точен удар, който бе на сметката на гостите.

След почивката Евертън рядко атакуваше, но успя да накаже съперника. Опитният халф Абдулай Дукуре откри резултата в 54-ата минута. В следващите минути Челси притисна опонента си, но направи пропуски пред вратата на своя опонент.

В добавеното време “карамелите” вкараха и втори гол. Резервата Люис Добин се разписа с прецизен удар от 16-17 метра след колебливо изибване на вратаря на съперника Джордже Петрович, който малко преди това бе заменил Роберт Санчес.