Дерменджиев: Това е реалността, трябва да подкрепим тези момчета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Селекционерът на България Георги Дерменджиев заяви след поражението от Унгария, че неговите възпитаници са искали да донесат така важната победа, но това е реалността към момента и футболистите трябва да бъдат подкрепяни.

“Много пъти съм казвал – футболът се играе на голове. Ние сторихме максималното, но във футбола се иска и малко шанс. Можело е играта да тръгне по много начини, но в крайна сметка се гледа резултатът. Това беше един много важен мач за българския футбол, но така се получи”, сподели селекционерът на България.

“Вече най-вероятно ще обърнем по-голямо внимание на младите футболисти. По стечение на обстоятелствата ние загубихме много играчи преди този мач. Трябва да бъдем гъвкави”, продължи Дерменджиев.

“Няма за какво да обвиняваме играчите. Момчетата се държаха много достойно и искаха победата. Това са български играчи, това е реалността и ние трябва да ги подкрепяме. Най-вероятно ще минат още много години, за да се възвърне славата на националния отбор. Има някои играчи, които имат израстване”, заяви наставникът на България.

“Вие виждате, че в отбора има млади момчета и такива, които са с повече опит. Те трябва да гледат от някои и да се учат. Ние трябва да заложим на тези момчета, тъй като няма други в момента. Не трябва да ги хокаме. Това е реалността. Виждате, че Унгария има играчи, които се състезават в Бундеслигата, а ние на този етап нямаме. Смятам, че след известно време ще имаме”, добави Дерменджиев.

“Много е трудно в един такъв момент да сме готови за другия мач след няколко дни. Но ще направим така, че отборът да се вдигне и да направи един добър мач срещу Финландия”, каза още селекционерът на България.