Десет от Арда геройски измъкнаха точката от Берое в Стара Загора
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кърджалии играха с човек по-малко над 20 минути, но обърнаха нещата от 0:2

Берое и Арда завършиха наравно 2:2 в драматичен сблъсък от 29-ия кръг на Първа лига. Старозагорци водеха с 2:0, а 20 минути играха и с човек повече, но в крайна сметка изпуснаха победата в последния момент.

Още в 4-ата минута Тонислав Йорданов пое добре подаване и стреля от около шест метра, но Ганев спаси по отличен начин.

Така се стигна до 18-та минута, когато Давиде Мариани откри резултата. Той получи топката в половината на “сините”, напредна отлично и с удар от над 20 метра матира Луков.
Десет от Арда геройски измъкнаха точката от Берое в Стара Загора 1
В 30-та минута Алиун Фал открадна топката от Алекс Петков и се озова очи в очи с Луков, но вратарят на гостите спаси.

Шест минути преди почивката Александър Георгиев вкара, но флагът за засада беше вдигнат.

В 49-та минута Берое разви отлична атака, в която топката стигна до Фал, който насочи към Генов. Той излъга с движение защитника срещу себе си и подаде към Серкан Юсеин, който от няколко метра реализира.

По-малко от 120 секунди след това топката бе насочена към Ковачев на фланга, като той напредна към наказателното и върна пас към Коконов, а той от дузпата не среши. В 71-та минута обаче надеждите на Арда за поне частичен обрат избледняха, след като Светослав Ковачев получи втори жълт картон.

Две минути преди края на редовното време обаче дойде моментът за “сините”. Бен Юсеф игра с ръка в наказателното си поле и Арда получи право да изпълни дузпа, а Тонислав Йорданов не сгреши от 11-те метра за крайното 2:2.

Така Берое събра 37 точки на седмото място, но с мач повече от осмия Локо Пловдив. Арда пък остава на десето място с 31 пункта.

Снимки: startphoto.bg