Десет от Монтана удържаха хикса като гост на Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 0:0 в отложен мач от 13-ия кръг

Берое и Монтана не успяха да се победят в отложен мач от 13-ия кръг на efbet Лига, завършвайки при резултат 0:0 в Стара Загора. Заралии трябва да съжаляват повече за изпуснатите точки, тъй като тимът на гостите беше с човек по-малко след 16-ата минута, когато реферът изгони Давид Кики заради втори жълт картон. След хикса Берое остава на 5-ата позиция с 28 точки, на една от Арда, докато Монтана има 14 и се изравни с Ботев (Пд).

Двубоят не започна добре за гостите, които останаха в намален състав още в 16-ата минута. Давид Кики получи жълт картон в 9-ата минута, а седем по-късно фаулира грубо Джунейт Али и реферът не се поколеба да му покаже втори жълт и да го изгони.

С човек повече заралии владееха инициативата, но до почивката не притесниха сериозно отбраната на „сините“.

През втората част заралии също изпитваха трудности в предни позиции, въпреки численото си превъзходство.

В 66-ата Октавио финтира добре бранител, навлизайки в наказателното поле, но при последвалия удар бранител на Монтана застана на пътя на топката.

Четири минути преди края на редовното време капитанът на домакините Александър Цветков подаде надясно за Еривалдо, португалецът опита да прати към свой съотборник към точката за изпълнение на дузпа, но отбраната на Монтана се справи и играч в синьо изби.

Гостите удържаха натиска и не допуснаха гол в добавеното време, поздравявайки се с точка днес.