Десета победа за Левски (Лом), сломи и Локо (Мездра)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Автори на попаденията станаха обичайните заподозрени Мариян Огнянов и Рангел Абушев

Макар и без някои от ключовите си изпълнители Левски (Лом) оглави еднолично класирането в Северозападната Трета лига, надделявайки с 2:0 над набралия скорост Локомотив (Мездра) в отложен мач от втория кръг.

Десета победа за Левски (Лом), сломи и Локо (Мездра) 1

Срещата между два от най-популярните отбори в северозападна България трябваше да се играе в средата на август, но не се състоя според първоначалната програма заради довършителния ремонт на Градския стадион в Лом.

Това бе десетата победа за тима на Благой Кръстанов, който зае еднолично лидерската позиция в групата с актив от 33 точки, три повече от Академия Враца и Севлиево. На четвърто място е Ботев (Славяново) с 28, следван от подсилия се с двама бразилци Спартак (Плевен) – с 25.

Ломчани не можеха да разчитат на услугите на Йордан Георгиев, Лъчезар Георгиев и Георги Цеков, които получиха травми по време на победата над Спартак в неделя, но въпреки това не оставиха никакво съмнение за своето превъзходство над “железничарите” от Мездра, които акостираха в дунавския град след 4 победи в последните си 5 срещи.

Десета победа за Левски (Лом), сломи и Локо (Мездра) 2

Дебют на вратата на Сините направи опитният Диян Вълков, който пристигна в Лом от преустановилия участие във Втора лига Витоша (Бистрица).

Левски поведе в резултата след 19 минути игра, когато Мариян Огнянов за пореден път демонстрира удивителния си голов нюх, реализирайки 11-ото си попадение за сезона. В средата на втората част пък Рангел Абушев осигури спокойствието на ломчани, покачвайки на 2:0.

Десета победа за Левски (Лом), сломи и Локо (Мездра) 3

Дуелът с Локо (Мездра) беше и генерална репетиция за тежкото гостуване на един от основните конкуренти в битката за първото място Севлиево.

Двубоят край река Росица е в неделя, 8 ноември, от 14.30 часа. До края на есенния дял на сезона Левски (Лом) ще изиграе още два домакински мача – срещу втория тим на Етър и целещия се високо Вихър (Славяново), и едно гостуване – на Локомотив (Дряново).

Снимки: Любомир Замфиров