Левски срази Славия в Югозападната Трета лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" записаха успех над "белите" в мач на дублиращите отбори

Левски записа победа с 2:0 над Славия в двубой между дублиращите отбори, които се състезават в Югозападната Трета лига. “Сините” спечелиха срещата от осмия кръг на първенството и регистрираха 4-та поредна победа. Талантите Борислав Рупанов и Александър Божилов отбелязаха попаденията в 86-ата минута.

Двама играчи от първия отбор на Славия – Светослав Вуцов и Мартин Георгиев, играха в двубоя. Вратарят на най-стария столичен клуб обаче се изяви само за 14 минути, тъй като беше изгонен с директен червен картон. Вуцов фаулира Калоян Петков в началните минути и бе пратен в съблекалнята.

Вуцов даде капитанската лента на Георгиев, но бившият футболист на Барселона имаше вина за първия гол на “сините”. В 71-ата минута младият бранител сбърка в опита си да изчисти центриране на Дейвид Михалев. Топката попадна в Рупанов, който с прецизно изпълнение откри резултата.

В 86-ата минута дубулът на Левски реши мача. Михалев направи добър пробив отдясно и намери Божилов в пеналта. “Синият” капитан се разписа за 2:0 и сложи точка на спора.

С успеха дубълът на Левски събра 12 пункта в актива си на 8-ото място в Югозападната Трета лига, докато Славия има 10 точки и е зад своя съперник в класирането.