УС на Левски Лом излезе с позиция до бившите играчи на клуба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нека да кажат футболистите какви заплати са получавали и какви са в отборите от градове като Лом", заявиха от ръководството на отбора.

От Управителния съвет на отказалия се от участие по средата на шампионата във Втора лига – Левски Лом, излязоха с официална позиция по повод думите на бившите футболисти на клуба.

Ето и съобщението от УС на Левски Лом:

“Огорчени сме от така наречената “позиция” на футболисти от ФК “Левски 2020” (Лом), разпространена в спортни медии, която съдържа неверни данни и манипулативни твърдения. Истината е, че и в Трета лига, и в професионалния футбол, нашият клуб осигуряваше добри заплати, нощувка, храна, медицинско обслужване, гориво, на своите футболисти. Нека да кажат футболистите какви заплати са получавали и какви са в отборите от градове като Лом? И колко от тях можеха да си позволят да пращат отборите си на подготвителни лагери? Със сигурност теренът ни не е най-добрият, но само допреди две години, както и цялата спортна база на стадиона, бяха пълна трагедия. А липсата на закуска (каквато винаги им е била осигурявана, но те я проспиваха), заедно с недобрия терен ли са оправданието, че за 27 кръга във Втора лига отборът има само една победа!? Че в много мачове имаше футболисти, които играеха просто бездушно!?

Да, сигурно като ръководство сме допуснали грешки, но в едно не можем да бъдем обвинявани. Истината е, че спонсорите на отбора, благодарение на които футболистите имаха доста добри заплати и условия, и с подкрепата на Община Лом за детско-юношеския футбол и възстановяване на стадиона, направихме всичко възможно след 25 години Лом да се върне на футболната карта на България. Истината е, че заплатите на футболистите не бяха малки, че им плащахме нощувки, храна, гориво, медицински грижи, подготвителни лагери и т.н. И не ние ги оставихме на улицата, предложихме им намаляване на заплатите, предвид слабите разултати и финансовите затруднения на спонсорите, и участие през новия сезон в Трета лига, но те не се съгласиха. Както вече заявихме нашата позиция – взехме болезненото решение да спрем агонията на мъжкия отбор и да развиваме детско-юношеската школа.

УС на ФК “Левски 2022″ (Лом)”