Добави коментар
Крилото смята, че треньорът на тима от Сардиния не искал да му даде шанс

През януари 2019 година Кирил Десподов осъществи шумен трансфер в италианския Каляри, където обаче така и не успя да убеди в своите качества.

Логично, още същата година крилото беше отпратено под наем в австрийкия Щурм (Грац), а през есента Каляри отново преотстъпи 24-годишния футболист – на българския шампион Лудогорец.

Самият Десподов заяви, че в Сардиния му е било изключително трудно поради няколко причини, а според него треньорът на отбора не е искал да му даде шанс.

„Първото ми препятствие в Италия беше това, че трябваше да си сменя позицията на игра,“ коментира Десподов. „Продадоха ме в отбор, който не играе с крила. Това много ме затрудни.

„Не бях играл като централен нападател от много години. Второто, което ме затрудни много, беше тренировъчния процес – динамични и интензивни занимания. Наблягаха много на фитнес и тактика. Постоянно това се правеше, а не бях свикнал на такива в България.

„Езикът не ми беше проблем, защото говоря английски. Не всички го говореха, но имаше хора, които ми помагаха. Трябва да свикнеш, колкото се може по-бързо с начина им на мислене, да станеш по-голям професионалист по отношение на тренировъчния процес.

„Да не се предаваш, защото ако паднеш психически, може много бързо да те смачка обстановката. Няма лигави неща по време на тренировките, а всеки един тренира на 100% и се раздава на максимум по време на заниманията, защото знае, че ако се отпусне малко си губи титулярното място. Не чакат никой.

„Много е важно и треньорът да иска да ти даде шанс. При мен беше друга ситуацията и не стояха така нещата…“

Националът засипа със суперлативи организацията и базата на Лудогорец.

„В Лудогорец съм вече от доста време,“ споделя Десподов. „Мога да кажа с ръка на сърцето, че такава база, каквато има Лудогорец – нито Каляри, нито Щурм (Грац) имат.

„От страна на организация, хотели, терени, на абсолютно всичко, това е топ ниво. Няма какво да се лъжем. Тук съм и го виждам. В Лудогорец правят постоянно всичко, за да могат футболистите да се чувстват много добре и да мислят само и единствено за футбол, и да са спокойни. Това, което е европейското мислене.“

Добави коментар
Гласувай: