Десподов се оплака от престоя си в Каляри, било му много трудно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Крилото смята, че треньорът на тима от Сардиния не искал да му даде шанс

През януари 2019 година Кирил Десподов осъществи шумен трансфер в италианския Каляри, където обаче така и не успя да убеди в своите качества.

Логично, още същата година крилото беше отпратено под наем в австрийкия Щурм (Грац), а през есента Каляри отново преотстъпи 24-годишния футболист – на българския шампион Лудогорец.

Самият Десподов заяви, че в Сардиния му е било изключително трудно поради няколко причини, а според него треньорът на отбора не е искал да му даде шанс.

“Първото ми препятствие в Италия беше това, че трябваше да си сменя позицията на игра,” коментира Десподов. “Продадоха ме в отбор, който не играе с крила. Това много ме затрудни.

“Не бях играл като централен нападател от много години. Второто, което ме затрудни много, беше тренировъчния процес – динамични и интензивни занимания. Наблягаха много на фитнес и тактика. Постоянно това се правеше, а не бях свикнал на такива в България.

“Езикът не ми беше проблем, защото говоря английски. Не всички го говореха, но имаше хора, които ми помагаха. Трябва да свикнеш, колкото се може по-бързо с начина им на мислене, да станеш по-голям професионалист по отношение на тренировъчния процес.

“Да не се предаваш, защото ако паднеш психически, може много бързо да те смачка обстановката. Няма лигави неща по време на тренировките, а всеки един тренира на 100% и се раздава на максимум по време на заниманията, защото знае, че ако се отпусне малко си губи титулярното място. Не чакат никой.

“Много е важно и треньорът да иска да ти даде шанс. При мен беше друга ситуацията и не стояха така нещата…”

Националът засипа със суперлативи организацията и базата на Лудогорец.

“В Лудогорец съм вече от доста време,” споделя Десподов. “Мога да кажа с ръка на сърцето, че такава база, каквато има Лудогорец – нито Каляри, нито Щурм (Грац) имат.

“От страна на организация, хотели, терени, на абсолютно всичко, това е топ ниво. Няма какво да се лъжем. Тук съм и го виждам. В Лудогорец правят постоянно всичко, за да могат футболистите да се чувстват много добре и да мислят само и единствено за футбол, и да са спокойни. Това, което е европейското мислене.”