Дидие Дешан е убеден, че Мбапе ще спечели Златната топка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Рано или късно той ще стигне до това. По-добре това да се случи тази година. Това е една от целите на Мбапе, защото той е човек с големи амбиции, който прави всичко, за да остави най-значимата следа в историята на френския футбол“

Дидие Дешан е сигурен, че голямата звезда на Пари Сен Жермен и френския национален отбор Килиан Мбапе ще триумфира със Златната топка.

„Рано или късно той ще стигне до това. По-добре това да се случи тази година. Това е една от целите на Мбапе, защото той е човек с големи амбиции, който прави всичко, за да остави най-значимата следа в историята на френския футбол“, сподели Дешан пред голямата френска спортна медия “L’Equipe”.

През лятото на 2017 година парижани привлякоха Мбапе като преотстъпен от Монако и след година даде за услугите му 180 милиона евро. За шестте години на “Парк де Пренс” успя да стане голмайстор номер 1 в клубната история с 212 попадения.

През изминалата кампания световния първенец от Русия 2018 заби 41 пъти топката в противниковите врати и направи 10 асистенции в 43 двубоя за ПСЖ във всички надпревари.