Дилемата с вратарския пост в Юнайтед става все по-сложна за Тен Хаг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дийн Хендерсън може да обърка сметките на нидерландеца

Вратарят на Манчестър Юнайтед Дийн Хендерсън публикува снимка в своя личен Instagram акаунт от последната си тренировка на базата в Карингтън. Под нея той написа:

“Мина дълго време. Чудесно е да съм обратно тук”.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Dean Henderson (@deanhenderson)

С това си послание Хендерсън дава заявка, че има желание да остане в Манчестър Юнайтед през този сезон и да се бори за титулярното място.

Такава бе и ситуацията преди два сезона, когато той се завърна от много успешен наем в Шефилд Юнайтед. Тогава Хендерсън пожела да остане на “Олд Трафорд” и да спори с Давид де Хеа за мястото под рамката на вратата. Тогавашния мениджър на “червените дяволи” Оле Гунар Солксяер прие предложението и обеща, че той ще получи своя шанс. Това обаче така и не се случи, защото Де Хеа бе брилянтен през цялата кампания. Солскяер дори заяви, че Хендерсън не е направил нищо грешно, за да стои на пейката, просто конкурента му се справя по-добре.

Така се стигна до нов наем на Хендерсън през миналия сезон, този път в Нотингам Форест. Той отново се представи добре с екипа на новака във Висшата лига, но пропусна края на сезона поради контузия.

Сега изглежда Хендерсън е готов да опита да измести Де Хеа още веднъж. В момента шансовете му са далеч по-големи отпреди, тъй като Де Хеа, дори по документи вече не е играч на Манчестър Юнайтед, след като договорът му изтече в края на юни.

По-големият проблем за Хендерсън обаче е Андре Онана, който е все по-близо до трансфер на “Олд Трафорд”. Според журналистът Педро Алмейда Интер вече дори са приели офертата на Манчестър Юнайтед на стойност 55 милиона евро.

В случай, че Онана премине на “Олд Трафорд” най-вероятно и Де Хеа и Хендерсън ще напуснат, тъй като нито един от тях не би искал да бъде резерва на камерунеца. Не е изключен обаче и вариант, в който Тен Хаг решава да се откаже от привличането на Онана, заради високата му цена и залага на дуото Де Хеа – Хендерсън за следващия сезон. При наличието на двама класни вратари всеки един от тях ще дава максимума от себе си, за да измести конкурента си, което ще прави и двамата по-добри, точно както стана преди два сезона.