Димитър Кузманов е много близо до участие на Уимбълдън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кузманов е първа резерва за квалификациите на турнира

Втората ракета на България – Димитър Кузманов, е страшно близо до участие на втори турнир от Големия шлем за годината. Пловдивчанинът e първа резерва за пресявките на Уимбълдън два дни преди жребия за турнира.

Благоприятното развитие за Мико дойде, след като организаторите на Уимбълдън решиха да не раздадат две от оставащите покани, а по този начин Факундо Багнис и Жоао Соуса влезнаха директно в основната схема. Малко след това пък Юрий Родионов оттегли заявката си за квалификациите, като по този начин Кузманов стана първа резерва за пресявките.

Участието на българина на Уимбълдън изглежда много вероятно, тъй като за целта му е нужен само един допълнителен отказ в следващите два дни. Освен това организаторите имат на разположение още три покани за основната схема. От няколко дни Мико е в Лондон и очаква положителни новини, за да дебютира на “свещената трева” на кортовете  на Уимбълдън.

Към днешна дата Кузманов е №244 в света и прави доста добър сезон, в който постигна първа АТР победа, като също така за първи игра финал на Чалънджър. Българинът достигна до още четири 1/4-финала на турнирите от тази категория. В края на месец май Мико изпълни голямата си мечта – да дебютира на турнир от Големия шлем. Той участва на квалификациите на Ролан Гарос и отстъпи в три сета срещу Уго Делиен.