Григор Димитров ще се изправи срещу Франсис Тиафо в събота следобед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двамата излизат в последен мач на корт №2 в събота в среща от 3-ия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров ще се стреми да се класира на 1/8-финалите на Уимбълдън. Българинът има за съперник корав съперник – Франсис Тиафо, който е 10-ти в световната ранглиста. Ясно е кога двамата ще излязат един срещу друг на корта в събота.

Димитров и Тиафо ще се срещнат в последнен мач на Корт №2 в събота. Очакванията са двубоят да бъде супер интересен. Програмата на този корт започва в 13:00 ч. със срещата между Петра Квитова и Наталия Стеванович. Не преди 15:00 часа ще играят Стефанос Циципас и Ласло Джере, а след него Гришо излиза срещу Тиафо.

Мачът между двамата няма да започне преди 17:00 часа. Григор води с 2:1 срещу Тиафо в директните срещи. Двамата не са играли един срещу друг от 2019 г., когато американецът спечели с 3:1 сета на Откритото първенство на Австралия.

Сега на друг от турнирите от Големия шлем, Григор Димитров има шанс за реванш. Българинът не е загубил сет на Уимбълдън до момента, след като записа победи с 3:0 сета срещу Шо Шимабукуро и Иля Ивашка. Франсис Тиафо също играе силно на турнира, като до момента записа две чисти победи.