Добави коментар
Бранителят на Локо Пловдив отказва да поднови контракта си с тима

Футболистът на Локомотив Пловдив Диниш Алмейда ще премине в ЦСКА след края на сезона, твърди „Тема Спорт“. Договорът на централния защитник с „черно-белите“ изтича през лятото и той категорично е отказал да го поднови, въпреки че на „Лаута“ са му отправили предложение за удължаване на контракта с подобрени условия.

Изминалата 2020 година беше много добра за Алмейда, който с изявите си накара мнозина специалисти да го определят най-класния централен бранител в efbet Лига.

Наставникът на ЦСКА Бруно Акрапович, който лично доведе Алмейда на „Лаута“, когато беше треньор на „смърфовете“, много харесва качествата на 25-годишния бранител. На „Армията“ са преценили, че в момента няма смисъл да се дават пари за трансфер на Алмейда, тъй като сега се обиграва триото Антов-Матей-Занев, което под ръководството на Акрапович стабилизира представянето си.

Петър Занев има договор с ЦСКА до края на лятото, който най-вероятно ще бъде продължен, но все пак опитният бранител става на 36 години и ще му бъде трудно да играе на високо ниво в сгъстен цикъл. Освен това Антов е твърде вероятно да бъде продаден след края на сезона, тъй като има сериозен интерес към него.

Алмейда няма да има нужда от адаптация към българското първенство и в ЦСКА няма да му е нужен период от приспособяване. От бранителя ще се изисква това, което е правил в пловдивския Локомотив под ръководството на Акрапович.

Добави коментар
Гласувай: