Дионтей Уайлдър е твърдо решен да има трети мач с Тайсън Фюри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Екипът на американеца ще започне преговори с щаба на Циганския крал

Екипът на бившия шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър ще започне преговори с щаба на Тайсън Фюри за трети мач. Новината бе съобщена от Шели Финкел, който е част от мениджърския екип на американския боксьор. По време на преговорите двете страни ще опитат да изгладят проблемите и различията, които спъват осъществяването на нова битка между двамата боксьори.

“В договора ни има клауза, че ако има несъгласие, ще се отиде на медиация и точно това ще се случи сега, а след това и на арбитрация, ако това се окаже неуспешно“, заявява Финкел.

“Откачено е, но всеки започва да оспорва нещата в съда. Доналд Тръмп оспорва изборите, Финкел оспорва договора. Такива са нещата“, споделя от своя страна мениджъраътна Фюри, Боб Аръм.

Първата среща между Фюри и Уайлдър бе през декември 2018 година и завърши с равенство. Циганския крал спечели втория мач на 22 февруари тази година, след като нокаутира американеца.

Клауза в договора позволяваше на загубилия да поиска трети мач в рамките на един месеца, който пък трябваше да се проведе през юли. Заради операцията на Уайлдър и пандемията от коронавирус битката между двамата бе изместена за октомври, все още в законовия срок.

Пандемията отложи за втори път мача, а двете страни дадоха съгласието си двубоят да е на 19 декември в Лас Вегас. Фюри е дал съгласие за мач в края на годината, твърди Боб Аръм, но след това датата е пропаднала. Въпреки че се очакваше двете страни да изчакат 2021 година, за да уговорят нова дата, екипът на Тайсън Фюри вече води преговори за мач с Аги Кабайел от Германия, който няма загуба на ринга.