Директор във Формула 1 постави краен срок за началото на сезон 2020

Прочетена:131
Директор във Формула 1 постави краен срок за началото на сезон 2020 1
0 0

Управляващият директор на Формула 1 – Рос Браун, заяви, че крайният срок за началото на сезона през 2020 година е октомври. Състезанията във Формула 1 трябваше да започнат през март със старта в Австралия, но всички надпревари до Гран при на Франция на 28 юни са отменени.

Сезонът обаче може да бъде спасен, тъй като все още има възможност да се проведат между 8 – 19 състезания. Ръководството на Формула 1 сериозно обмисля вариант, в който състезанията от календара през 2020 година да са на празни трибуни, но първо трябва да отшуми пандемията от коронавирус, за да е безопасно и за пилотите.

Целта през настоящия сезон ще бъде да се проведат максимално много състезания в Европа, тъй като това е най-лесният вариант от логистична гледна точка. Рос Браун смята, че крайният срок за начало на шампионат 2020 е октомври.

„Дори сезонът да стартира чак през месец октомври, то има възможност да го завършим с 8 състезания като се проведат надпревраи и в началото на 2021 година. Смятам, че абсолютният краен срок за начало на шампионата е октомври. Ако до тогава не започнат състезанията, няма как да се проведе сезон 2020. Но ако състезанията стартират през юли, е напълно възможно да се проведат дори 19 надпревари“, каза Рос Браун.

„В настоящата ситуация разглеждаме абсолютно всички варианти. Възможно е да се проведат състезания без зрители, но трябва да измислим начин как всички участници, щабовете и останалият съпътстващ персонал да бъдат в пълна безопасност“, заяви Рос Браун, който е бил още шеф на Бенетон, Хонда, Браун ГП, Ферари и Мерцедес.

Рос Браун смята, че състезания може да се провеждат дори при продължаваща карантина в Европа, но все пак това няма да е лесна задача. За пример той посочи пистите във Франция и Австрия, които са доста далеч от най-близките градове и разполагат със собствени летища и хотели, които са способни да приемат отборите. Известната писта „Силвърстоун“ във Великобритания пък е само на няколко минути от централите на 7 от 10-те отбора във Формула 1.

Сподели