ДК към БФС глоби Пирин (Бл) след мача с Берое
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наско Сираков бе санкциониран с 5 бона

Дисциплинарната комисия към БФС наложи глоба от 1125 лв. на Пирин (Благоевград). Причината за паричната санкция са бомбичките, възпламенени край тъчлинията и по трибуните в инфарктния двубой срещу Берое за Купата на България, който заралии спечелиха трудно с 4:3. По време на мача имаше и хвърлен предмет, попаднал в близост до адресата на пейката на старозагорци, както и обидни и нецензурни възгласи към главния съдия Николай Йорданов след несъществуваща дузпа, отсъдена в полза на гостите и спасена впоследствие от швейцарския страж Франческо Руберто.

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков пък бе глобен с 5000 лева по сигнал към Съдийската комисия от страна на Комисията по етика и феърплей за обидите в средствата за масова информация към представителите на футболната Темида и техния началник Костадин Стоичков, които в последно време отправи синята легенда. Още 1300 лв. трябва да внесе в касата на БФС тимът от Герена заради поведението на феновете си във визитата на „Партизан“ в Червен бряг.

Обект на съмнение от КЕФ е редовността на друг турнирен двубой – между „Оборище“ и „Ботев“ /Пд/, игран без публика и спечелен от канарчетата с 4:0. Присъдата по случая е отложена за следващо заседание на ДК след изслушване на заподозрените лица.