Добри новини за Байерн! Нойер напредва с възстановяването си
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Контузията на стража предизвика сериозни проблеми в клуба

Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер продължава успешно възстановяването си от тежката контузия, която получи през зимата докато караше ски на една от ваканциите си, съобщава “Sky Sports”. С нелепо получената си травма стража на баварците си навлече гнева на ръководството, които обявиха, че постъпката му е непрофесионална. Те дори уволниха треньора на вратарите, с когото Нойер бе много близък и привлякоха Ян Зомер, който трябваше да постави титулярното място на немеца под въпрос.

Този план обаче за момента не сработва, тъй като Зомер не желае да остане в Байерн, след като Нойер се оправи от контузията си и предпочита да замени Андре Онана в Интер. В договора на швейцареца дори има клауза, според която всеки клуб, интересуващ се от него може да закупи правата му срещу едва 9 милиона евро.

За момента обаче Байерн все още се нуждае от Зомер, тъй като не е ясно дали Нойер ще се възстанови за началото на следващия сезон. Той пропусна краткия петдневен лагер на тима, който започна в петък край езерото Тегернзее и за момента остава под въпрос за предсезонното азиатско турне на баварците, започващо на 24 юли.

Нойер обаче окуражи феновете на тима и обяви, че състоянието му е доста добро.

“Чувствах се добре. Травмата отшумява с течение на времето”, заяви той след индивидуалната тренировка, която проведе днес.