РБ Лайпциг удари на камък при опита си да привлече талант от Лига 1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Биковете" са набелязали няколко футболисти от Франция

Ръководството на РБ Лайпциг е изпратило официална оферта до това на френския Олимпик Лион за услугите на Кастело Лукеба. Предложението е било на стойност 26 милиона евро плюс 6 милиона под формата на бонуси, но е било отхвърлено от борда на “хлапетата”, сподели “L’Equipe”. Според информациите те няма да приемат предложение под 40 милиона за своя бранител.

Лукеба е едва 20 годишен и е сред най-обещаващите таланти в Лига 1. Той е продукт на академията на Олимпик Лион, което го прави още по ценен за “хлапетата”. Лукеба обаче знае, че за да продължи развитието си рано или късно трябва да напусне родината си. Малко отбори обаче могат да му предложат възможност за развитие подобна на тази, която Лайпциг може да му даде.

“Биковете” работят усилено над това да убедят Лукеба да се присъедини към тях, тъй като те търсят заместник на Йошко Гвардиол. За хърватинът все по-усилено се спекулира, че ще напусне Германия, за да се присъедини към Манчестър Сити за крупната сума от над 100 милиона евро.

Освен Лукеба, Лайпциг следи още младоци от “лигата на талантите”. Вторият футболист в техния списък, който те силно желаят е Луис Опенда. Подобно на Лукеба, Опенда направи много силен сезон, само че с екипа на Ланс. Той бе голмайстор на тима си завършил на второ място в лигата изоставайки на една точка само от ПСЖ.