Юрген Клоп замества наследника на Джерард с халф на Саутхемптън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ливърпул продължава да гради селекцията за новия сезон

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възнамерява да се раздели с дългогодишния футболист на клуба Джордан Хендерсън. На негово място немският специалист възнамерява да привлече полузащитникът на изпадналия в Чемпиъншип Саутхемптън – Ромео Лавия.

Хендерсън е част от Ливърпул в продължение на 12 години. Той бе закупен от Съндърланд за 18 милиона евро през 2011 година, което бе сериозна трансферна сума за играч по онова време. Наричан от много “наследникът на Джерард”, Хендерсън постигна завидни успехи на “Анфийлд”. Той вдигна трофея от Шампионска лига, Купата на лигата, ФА Къп, Суперкупата на Англия и най-скъпият може би трофей във витрината му, до който дори великия Стивън Джерард не успя да се докосне – титлата във Висшата лига. Макар Хендерсън да не притежава качествата на Джерард, той със сигурност ще остане в паметта на феновете на Ливърпул и раздялата между двете страни със сигурност ще бъде емоционална.

За момента от услугите на Хендерсън се интересува Ал-Етифак, които са готови да предложат доста голяма заплата на англичанина. Те обаче ще трябва да платят и трансферна сума за Хендерсън, тъй като той има договор с Ливърпул до 2025 година.

Средствата от трансфера на Хендерсън Клоп смята да инвестира в перлата на Саутхемпътн Ромео Лавия. Той е доста по-млад от англичанина и притежава невероятна издръжливост, което качество е много важно за Юрген Клоп. За подписа на Лавия обаче Ливърпул ще трябва да се пребори с Арсенал, които също следят ситуацията с белгиеца.