Добри новини за клубовете, които желаят да вземат Ромео Лавия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Арсенал, Ливърпул, Нюкасъл Юнайтед вече могат да подпишат с футболиста на Саутхемптън за 40 милиона паунда

Според медията The ​​Sun, отборът на Саутхемптън е готов да намали исканата цена за своята зведза Ромео Лавия до 40 милиона паунда. 19-годишната сензация в полузащитата на “светците” може да напусне отбора от Чемпиъншип, тъй като се стреми да продължи да играе във Висшата лига.

Топ отбори като Арсенал, Ливърпул и Нюкасъл имат сериозен интерес към халфа. Ромео Лавия е горещо има през този трансферен прозорец, след като привлече интереса на грандовете от Висшата лига. Надали има изненада, че е възможно 19-годишният талант да напусне Саутхемптън след изпадането им, но много зависеше от исканата цена.

Съобщава се, че Саутхемптън е искал 50 милиона паунда за услугите на полузащитника, но нито един от желаещите го отбори не е готов да плати цената. Светците може да са помислили да спечелят пари, когато търсенето е голямо, но те също имат предпазната мярка от клаузата за обратно изкупуване на Манчестър Сити от 40 милиона, която става активна следващото лято.

Следователно цена от £50 милиона имаше смисъл, но може да се наложи да направят компромис, за да осъществят продажбата през това лято. Съобщава се, че светците са готови да намалят исканата цена до 40 милиона паунда, надявайки се, че това може да удовлетвори някои от клубовете, които искат да се сдобият с Ромео Лавия през това лято.

Междувременно от медиите на Острова става ясно, че Лавия би искал да се присъедини към Арсенал пред Ливърпул или Челси. Подобен ход ще зависи от Арсенал и следващите им действия на пазара през този прозорец. Микел Артета със сигурност харесва полузащитника и го вижда като бъдещ играч на “топчиите”. Арсенал обаче вероятно ще направи оферта за Лавия само ако Томас Партей напусне клуба. Те са на път да си осигурят услугите на Деклан Райс, а профилът на Лавия е идентичен като този на английския национал и ганаеца.