Локо Пловдив не успя да бие Марица в бенефиса на Илко Пиргов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вратарят пропусна дузпа в последния си мач

Отборите на Локомотив Пловдив и Марица Пловдив направиха реми 1:1 в приятелски мач на “Лаута”. Двубоят бе прощален за вратаря на “черно-белите” Илко Пиргов, който пък пропусна да вкара дузпа в своя бенефис.

Още в началото на срещата “смърфовете” получиха дузпа, след като новото попълнение Ангел Лясков бе фаулиран. Илко Пиргов се нагърби с изпълнението, но ударът му бе спасен от вратаря на съперника Илия Николов.

Пиргов бе заменен в 13-ата минута, като футболистите на двата отбора му направиха шпалир в знак на признателност за добрата кариера на футболния терен. Стражът на Локо Пловдив получи и специален подарък от легендата на “черно-белите” Христо Бонев.

В 40-ата минута Марица поведе от дузпа. Мартин Газиев отбеляза за 0:1 и “жълто-сините” се прибраха на почивка с гол аванс.

В 51-ата минута Бабакар Дион можеше да изравни, но ударът му бе отразен от вратаря на Марица.

В 68-ата минута Соломон Джеймс от Марица извърши нарушение и Локомотив получи втора дузпа. вкара за 1:1.

В 81-ата минута резервата Георги Каракашев от “черно-белите” пропусна добър шанс за попадение в полза на Локомотив.

Стартов състав на Локомотив Пловдив: 1. Илко Пиргов, 44. Ангел Лясков, 4. Мартин Паскалев, 91. Хорхе Сегура, 13. Матеус да Силва, 15. Пиер Зебли, 6. Христо Иванов, 7. Бабакар Дион, 10. Бариани, 14. Димитър Илиев, 17. Алфа Конте