Добри новини за ПСЖ, в договора на Бернардо Силва има откупна клауза
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът все пак може да напусне “Етихад”

Добри новини за феновете на Пари Сен Жермен долетяха от журналиста Матео Морето. Той съобщи, че в договора на Бернардо Силва с Манчестър Сити има откупна клауза на стойност 58 милиона евро. Това означава, че ако парижани платят тази сума на “гражданите”, те няма да могат да направят нищо, за да предотвратят напускането на тяхната звезда.

Силва бе основен играч за Сити през изминалия сезон. Той игра на няколко различни позиции, сред които полузащитник, крило и дори ляв бек. Португалецът е обаче се справи еднакво добре с всяка една възложена задача и изигра основна роля в спечелването на требъла.

Точно поради тази причина Пеп Гуардиола няма никакво желание да се разделя с Бернардо Силва. Преди началото на миналия сезон португалецът отчаяно искаше да напусен Сити, но Гуардиола успя да поправи това и вече се ползва с пълното доверие на футболиста. Именно затова, в последния месец информациите идващи от Острова започнаха да дават все по-големи шансове на това Силва да се задържи на “Етихад” за поне още един сезон.

ПСЖ обаче е отбор, който рядко се отказва от трансферните си цели, поради което се очаква те да направят оферта за португалеца още в следващите дни. Дали обаче Бернардо ще се съгласи да я приеме зависи само и единствено от него.