Олимпик Марсилия се приближава до нападател на Интер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хоакин Кореа може да напусне “Джузепе Меаца”

Нападателят на Интер Хоакин Кореа е близо до трансфер във френския Олимпик Марсилия, разкри Фабрицио Романо. Според италианския журналист той ще замине под наем за един сезон, но в сделката ще има опция за откупуване. Тази клауза обаче ще се превърне в задължителна, ако марсилци се класират за Шампионска лига през следващия сезон. Очаква се пълната сума за постоянния трансфер на Кореа да бъде 12 милиона евро.

Аржентинецът бе привлечен неотдавна в Интер. За неговите услуги “нерадзурите” платиха малко над 27 милиона евро на Лацио едва през миналото лято. Той обаче не успя да задоволи исканията на Симоне Индзаги и специалистът е взел решение да го продаде.

Кореа ще бъде третия нападател, с който Интер ще се раздели това лято. Първо Лукаку напусна “Джузепе Меаца” и се върна в Челси, после Джеко осъществи трансфер във Фенербахче, а сега Кореа е на крачка от преминаване в Олимпик Марсилия. На мястото на тези имена Симоне Индзаги привлече само един футболист – френският стрелец Маркус Тюрам.

Друг играч, който е спряган за преминаване в Интер е Алексис Санчес, който прекара няколко сезона в тима неотдавна. Любопитното в тази ситуация е, че Олимпик Марсилия привлича Кореа именно за заместник на Санчес, а Интер възнамерява да замени Санчес с Кореа. Двата тима обаче не могат просто да разменят играчите си, тъй като договорът на Санчес вече изтече и той е свободен агент.