Добруджа тръгна с разгром във Втора лига и показа амбиции за елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Беласица и Септември София също тръгнаха с победи във втория ни ешелон

Добруджа Добрич победи Черноморец Балчик с 4:0 в среща от първия кръг на Втора лига. Възпитаниците на Диян Божилов зарадваха феновете с категорична победа на старта на сезона и показаха, че ще бъдат един от фаворитите за промоция в елита.

Първото полувреме на областното дерби завърши при резултат 2:0 за домакините. Точните попадения отбелязаха Янчо Андреев в 11-ата минута и Емануил Манев в 38-ата. След почивката тимът от Добрич продължи да доминира. В 74-ата минута Преслав Йорданов се разписа за 3:0. Девет минути по-късно друг от новите играчи на тима – Стилиян Николов, вкара за крайния резултат 4:0. Така Добруджа тръгна с изразителна победа и оглави класирането на Втора лига.

Беласица Петрич също стартира сезона с израителен успех. Воденият от Петър Колев отборн надви Спортист Своге с 3:1. Треньорът на Беласица дебютира за новия си тим срещу бившия отбор, с който стигна до бараж за влизане в Първа лига през миналия сезон.

Септември София победи Литекс с 2:0. Головете за столичани вкараха Георги Динков 41′ и Христов Иванов 47′. Септември бе по-добрият тим през целия мач и заслужено спечели.

В друга среща на старта на сезона на Втора лига, Струмска слава надви Монтана с 3:2. Пловдивският Марица пък надви Спартак Плевен с 2:1, а Бдин Видин и Янтра не си вкараха попадения.