Доволният Гришо: “Такава победа е голям бонус”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Димитров повали бившият финалист на Australian Open в три сета

Григор Димитров не скри задоволството си от убедителната победа над опитния Марин Чилич в първия кръг на стартиралото Открито първенство на Австралия.

Гришо беше изключително солиден на корта и надигра бившия финалист от Australian Open в три сета – 6:4, 6;2, 7:6 (5).

Доволният Гришо: "Такава победа е голям бонус" 1

“Може би един от най-трудните ми жребии в турнир от Голям шлем,” коментира Димитров след успеха. “Да играеш срещу Чилич не е никак лесно. Доволен съм, че още от началото намерих играта си и влязох в ритъм.

“Да спечелиш по подобен начин е голям бонус. Струва ми се, че той бе напрегнат. Периодът е труден за него. Аз наложих на сигурността и мисля, че мога да извлека доста позитиви от тази победа​.

“Подготовката за турнира бе съвсем различна. Всичко, което правехме, бе различно, трябва да се адаптираш и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни, но все пак сега е важно кой как ще започне и как ще влезе в ритъм.

“Бях фокусиран върху играта си и върху страхотната подкрепа, която получавам тук. От доста време не съм играл пред публика, ще се опитам да се насладя на всеки един момент.”

Димитров гледа уверено и към следващия си двубой – във втория кръг на надпреварата той ще се изправи срещу представителя на домакините Алекс Болт

“Смятам, че успявам да организирам времето си добре,” заяви Григор. “Подготовката ми върви чудесно. Все пак съперникът ми е представител на домакините, той играе у дома си.

“Това е плюс за него, но аз ще се фокусирам върху добрите и лошите моменти от мача и ще опитам да сторя същото.”