Два гола и асистенция на Салах донесоха победа номер 30 за Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Брайтън загуби с 1:2 домакинството си срещу Ливърпул в мач от 34-тия кръг на Висшата лига.

Шампионите на Англия поведоха още в 6-тата минута, чрез Мо Салах. Само две по-късно капитанът Хендерсън добави още един гол. В края на първата част Тросар намали изоставането на домакините. В 76-тата Мохамед Салах възстанови преднината на мърсисайдци.

В състава на Брайтън има три промени, спрямо единадесеторката от срещата с Норич. Днес, от първата минута ще наблюдаваме Алексис Макалистър, Дейл Стивънс и Паскал Грос.

Клоп е направил 4 промени във стартовите 11 на Ливърпул. Джордън Хендерсън, Жоржиньо Вайналдум, Роберто Фирмино и Неко Уилямс, за когото това е първи старт във Висшата лига, стартират двубоя.

Шампионите започнаха в типичния си стил, а Брайтън нямаше отговор на високата преса.

Първият шанс дойде в 4-тата минута, когато Фирмино стреля от границата на пеналтерията, но не успя да уцели вратата.

Две минути по-късно вратарят Райън подаде за Прьопер, който обае не знаеше какво да прави с топката и Кейта му я отне, след което незабавно потърси Салах, а египтянинът хладнокръвно откри резултата.

След още 120 секунди. Пак Кейта отне една топка, тя достигна до Салах. Той пък я предостави на капитана Хендерсън. Английският национал прониза мрежата с невероятен удар.

Брайтън се отърси от първоначалния шок и на свой ред погледна към вратата на Алисън. Първо Тросар изпусна да се разпише, след грешка на Вайналдум, а в 26-тата минута същият вкара. За съжаление на домакините, голът правилно бе отменен заради засада.

Няколко минути по-късно Мопе опита да се разпише, но Алисън внимаваше.

Все пак в 45-тата минута Брайтън намали. Лампти центрира отдясно, а Тросар прати топката в мрежата на шампионите.

В 61-вата минута Брайтън пропусна чудесен шанс да изравни резултата. Центриране на Прьопер стигна на далечната греда до Бърн, който обаче не успя да насочи топката към опразнената врата.

В 75-тата Хендерсън опита опасен удар, който рикошира в играч на Брайтън и топката излезе в корнер. Анди Робъртсън центрира прекрасно на първа греда за Салах, който с много точен удар отбеляза второят си гол в срещата.

В 85-тата минута Тросар засече центриране пред вратата на Ливърпул, но от няколко метра не успя да се разпише. В ответната атака пък Вайналдум пропусна с глава от 5-6 метра.

В продължението на мача Мане и Салах пропуснаха да увеличат разликата.

Стартови състави:

Брайтън: Райън, Лампти, Уебстър, Дънк, Бърн, Прьопер, Макалистър, Стивънс, Грос, Тросар, Мопе;

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Уилямс, Окслейд-Чембърлейн, Хендерсън, Вайналдум, Кейта, Салах, Фирмино;