Два гола на Ибрахимович изстреляха Милан в зона Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Милан спечели гостуването си на Сасуоло с 2:1 в мач от 35-тия кръг на италианската „Серия А“. Резултатът откри Златан Ибрахимович в 19-тата минута. Домакините изравниха в 42-рата, когато Капуто реализира от дузпа. Отново шведския таран на „росонерите“ ги изведе напред в продължението на първата част. В седмата минута на добавеното към първото полувреме продължение бившият играч на Черно море и Левски Мехди Бурабия бе изгонен за втори жълт картон и остави Сасуоло с човек по-малко.

Това е 10-ти пореден мач, в който Милан не допуска загуба. Момчетата на Стефано Пиоли изпревариха Рома и вече заемат 5-то място в италианското първенство. Сасуоло остава на 8-мо място, без шанс да се бори за място в Лига Европа.

Мачът бе под номер 200 за стражът на Милан Джанлуиджи Донарума. Добро постижение, като се има на предвид, че италианецът е една на 21 години и 146 дни.

Наставникът на домакините Роберто Ди Зебри е направил пет промени, спрямо равенството с Каляри от последния кръг. В игра от първата минута се появява, миналият през родното първенство. Мехди Бурабия.

Стефано Пиоли е направил само една промяна, в сравнение със единадесеторката, която размаза с 5:1 Болоня през изминалия кръг. На десния фланг на отбраната започна Конти, на мястото на Калабрия. Атаката на „росонерите“ е водена от Златан Ибрахимович, активно подпомаган от Анте Ребич, Хакан Чалханоолу и Алексис Салемакерс.

Мачът започна по възможно най-лошия начин за защитника на Милан Андреа Конти, който получи контузия и рано рано бе заменен от Давиде Калабрия.

Първата опасност дойде в 13-тата минута, когато Ибрахимович нанесе точен удар, но Консили се прояви на ниво. В последвалата атака пък Доменико Берарди стреля, но и вратарят на Милан се справи добре и отрази.

В 16-тата Ибра шутира от фал, но над вратата. Три по-късно Сасуоло сбърка при изнасянето и топката се озова в краката на Кесие. Той продължи към Чалханоолу, който центрира в пеналтерията. Там бе головата машина Ибрахимович, който с глава откри резултата.

Малко след гола, Милан получи още един удар. Алесио Романьоли получи травма и се наложи да бъде заменен от Матео Габия.

В 33-тата Ибрахимович пак стреля с глава, но този път Консили отрази.

В 39-тата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Чалханоолу игра с ръка в наказателното си поле и след консултация с ВАР, арбитърът отсъди наказателен удар. Зад топката застана Чичо Капуто и с перфектно изпълнение отбеляза поредния си гол за сезона.

Във втората минута на добавеното време Милан отново излезе напред в резултата. „Росонерите“ направиха чудесна контраатака. Чалханоолу спечели пространство в средата на решена и изведе Ибрахимович в наказателното поле. Шведът финтира Консили и заби топката в опразнената мрежа.

В самия край на полувремето Бурабия бе изгонен, след като получи втори жълт картон за много грубо влизане срещу Анте Ребич.

В 74-тата минута Бенасер овладя чудесно топката, преодоля един бранител и от границата на наказателното поле нацели лявата греда на Консили.

7 по-късно Кесие опита удар от дистанция, но не затрудни вратаря на Сасуоло. В следващата атака Бонавентура направи огромен пропуск, стреляйки право в Консили от няколко метра.

Стартови състави:

Сасуоло: Консили, Мюлдур, Марлон, Пелусо, Роджерио, Локатели, Бурабия, Хараслин, Роспадори, Берарди, Капуто;

Милан: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Ернандес, Бенасер, Кесие, Салемакерс, Чалханоолу, Ребич, Ибрахимович;