С гол и асистенция на дебютант, Каляри срази шампиона Ювентус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Каляри изненада шампиона Ювентус в мач от предпоследния кръг на Серия „А“. Двубоят на стадион „Сант‘Елия“ завърши при резултат 2:0. Домакините откриха още в 8-тата минута, когато дебютантът Лука Галиано прониза Буфон. В самия край на първата част, Джовани Симеоне удвои със страхотен удар от далечно разстояние.

Трите точки помагат на Каляри да се изкачи на 12-тото място. Тимът, който държи правата на Кирил Десподов, има шанс да завърши сезона в топ 10. Юве си подсигури 9-тата поредна титла още в предния кръг и днес игра за Кристиано Роналдо, който се бори за приза „Топ голмайстор на Серия А“. „Бианконерите“ вече гледат към доиграването на Шампионската лига. Там ще трябва да наваксват пасив от един гол, в реванша срещу Олимпик Лион.

Каляри не бе побеждавал в 8 поредни мача.

Наставникът на домакините Валтер Зенга е заложил на Джовани Симеоне и Жоао Педро на върха на атаката. В защита стартира бившия играч на Ливърпул Рагнар Клаван.

Маурисио Сари е дал шанс за изява на някои играчи, който по-рядко попадаха в стартовата единадесеторка. На вратата стартира легендата Джанлуйджи Буфон. В халфовата линия е младокът Симоне Муратоне. Атакуващото трио е съставено от Бернардески, Игуаин и Кристиано Роналдо, който се нуждае от 4 гола за да изпревари Чиро Имобиле, в битката за най-добър голмайстор в италианското първенство.

В първите минути двата тима си размениха по един точен удар чрез младоците Галиано и Муратоне.

В 7-ата Гонсало Игуаин стреля, но Алесио Краньо успя да улови топката.

Каляри отговори с нов удар от Галиано, този път в мрежата на Буфон за 1:0. Федерико Матиело намери младока в наказателното поле, а той успя да я засече в мрежата.

След още пет минути Матиело опита шут от границата на наказателното поле. Топката бе насочена опасно към долния ляв ъгъл, но Буфон се намеси.

Ювентус стигна до гол в 16-тата, но попадението бе отменено заради засада, въпреки несъгласието на Кристиано Роналдо.

В 32-рата Бонучи имаше чудесен шанс да се разпише, след като бе оставен сам на втора греда, при центриране от корнер. Централният бранител опита със странична ножица да намери далечния ъгъл на Краньо, но топката премина над напречната греда.

Шест по-късно Игуаин засече центриране от корнер, но отново топката премина над вратата.

В последната минута на първото полувреме Бетанкур бе намерен в наказателното поле и успя да стреля точно, но прекрасна намеса на Краньо запази аванса на Каляри.

В добавеното време Лука Галиано намери Джовани Симеоне. Нападателят си нагласи топката и със страхотен диагонален удар от далечно разстояние матира Буфон.

В 54-тата Алекс Сандро засече с глава топката, след центриране от ъглов удар, но невероятна намеса на вратаря на Каляри запази резултата.

Четири по-късно Бернадерски бе намерен в наказателното поле, но ударът му с глава отиде над вратата.

До 70-тата минута Ювентус имаше общо 27 удара към вратата на Краньо. Точно тогава обаче домакините имаха чудесен шанс да вкарат още един гол. Джовани Симеоне се пребори със защитник на “бианконерите” и стреля, но коженото кълбо премина на няколко сантиметра от левия страничен стълб.

Десет минути преди края на мача, Кристиано Роналдо преодоля персоналния си пазач и шутира мощно от границата на пеналтерията, но Краньо отново се представи на ниво.

В 83-ата Бернардески опита изстрел, но топката излезе в аут. Малко след това шут на Сандро предизвика поредното спасяване на вратаря на Каляри.

В последната минута Лука Занимакия отне в центъра на терена, проправи си път към наказателното поле и стреля превъзходно от около 3-тина метра. Вратарят Краньо обаче отговори с още една брилянтна намеса. 10-то спасяване за него и напълно заслужена “суха” мрежа.

Стартови състави:

Каляри: Краньо, Валукиевич, Чепители, Клаван, Фараго, Рог, Йонита, Галиано, Матиело, Симеоне, Педро;

Ювентус: Буфон, Куадрадо, Бонучи, Ругани, Сандро, Бентанкур, Пянич, Муратоне, Бернардески, Игуаин, Роналдо;