Лацио победи Бреша и остава в борбата за 2-рото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лацио надигра Бреша с 2:0 в мач от предпоследния 37-ми кръг на италианската Серия „А“. Римските „орли“ откриха резултата в 17-тата минута, когато Хоакин Кореа се разписа. В 84-тата Чиро Имобиле отбеляза дежурния си гол, за да убие интригата в двубоя.

Трите точки остават Лацио на 4-тата позиция. Столичани обаче се изравняват по точки с третия Аталанта и са само на една от 2-рия Интер. Бреша отдавна изпадна и се намира на предпоследното 19-то място.

Симоне Индзаги е направил само две промени, спрямо разгромната победа с 5 на 1 над Верона в предния мач. По двете крила днес ще оперират Лазари и Джони, на местата на Марушич и Андерсон. В атака местата си запазват Кореа и Чиро Имобиле, който спори за голмайсторския приз с Кристиано Роналдо. Нападателят на римляните има 34 гола, а португалецът е с 31.

Наставникът на Бреша Диего Лопез също прави две смени, в сравнени със загубата от Парма. В игра се появяват Вивиани и Папети, на местата на Десена и Мангравити.

Първата опасност бе на сметката на гостите. Сандро Тонали центрира от корнер, звездата на Бреша Ернесто Торегроса избяга на персоналния си пазач и засече топката с глава, но ударът му мина доста над напречната греда.

В 17-тата домакините поведоха. Чиро Имобиле изведе Кореа зад гърба на отбраната. Аржентинецът прониза мрежата на Андреначи с много хубав удар в левия ъгъл.

Четири по-късно, Имобиле получи добро центриране в наказателното поле и стреля с глава, но ударът му премина, с малко, над вратата.

В 41-тата отново Имобиле опита, този път с удар от границата на пеналтерията. Топката попадна в центъра на вратата и се превърна в лесна плячка за Андреначи. Минутка по-късно италианския голмайстор пак стреля, този път с глава, но вратарят на Бреша се намеси прекрасно за да запази резултата.

В последната минута на първата част Торегроса засече подаване от корнер, но изстрелът му мина над напречната греда на Стракоса.

В 59-тата минута Алес Матеу центрира към точката за дузпата, където Ернесто Торегроса засече с глава, но ударът му бе твърде слаб и премина над вратата.

След шест минути Лацио бе много близо до отбелязването на нов гол. Сергей Милинкович-Савич се извиси в наказателното поле и засече много добре топката към врата, но ударът му премина на сантиметри от напречната греда.

В 67-тата отново Торегроса успя да засече центриране, но пак прати коженото кълбо над вратата на домакините.

В 74-тата Имобиле изтърва добър шанс да отбележи дежурното си попадение. Нападателят получи отлично подаване в пеналтерията и веднага потърси десния ъгъл, но се размина на сантиметри от гола.

Десетина минути преди края на мача Имобиле имаше страхотен шанс да се разпише, но ударът му от средата на наказателното поле попадна точно във вратаря Андреначи.

Минутка по-късно пак Чиро Имобиле бе голямата заплаха за вратата на Бреша. Този път италианецът получи чудесен пас от лявата страна на вратата, но стреля на сантиметри от дясната греда.

След още 60 секунди вече нямаше прошка за вратаря на Бреша. Хоакин Кореа намери Имобиле в пеналтерията и голмайсторът на Серия “А” заби топката в долния десен ъгъл, отбелязвайки 35-тия си гол за настоящата кампания.

В 87-тата минута Пароло получи добро подаване точно пред наказателното поле и реши да стреля, но Лоренцо Андреначи за пореден път показа класата си.

В последната минута Луис Алберто нецели гредата при една добавка. Минута по-късно вратаря на Бреша отрази и мощен удар на Имобиле. Същото действие се повтори и в 4-тата минута на добавеното време.

Стартови състави:

Лацио: Стракоса, Ачерби, Луис Фелипе, Габарон, Джони, Луис Алберто, Пароло, Милинкович-Савич, Лазари, Кореа, Имобиле;

Бреша: Андреначи, Сабели, Папети, Гасталдело, Матеу, Шпалек, Вивиани, Тонали, Жмрал, Торегроса, Аю;