Два гола на Робърта в Стара Загора качиха Левски на 2-рото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое и Левски завършиха при резултат 1:1 в най-интересния мач от 2-рия плей-офен кръг на българската efbet Лига. Найджъл Робърта изведе „сините“ напред в 22-рата, но Мартин Камбуров изравни само 12-минути по-късно, след като отбеляза своя гол номер 22 във вратата на Левски. В 72-рата отново Робърта даде преднина на гостите.

Трите точки помагат на Левски да се изкачи на 2-ро място в подреждането. „Сините“ изпреварват големия съперник ЦСКА с една точка. Берое остава на 6-та позиция, без шансове да се бори за място в Лига Европа.

Наставникът на домакините Димитър Димитров няма проблеми с наказани или контузени играчи и е заложил на най-добрата си единадесеторка. Херо е направил само една промяна, спрямо загубата с 1:2 от шампиона Лудогорец. В игра се появява Мартин Камбуров, който не пропуска възможност да се разпише в мрежата на „сините“.

Съставите на #Берое и #Левски

Posted by Beroe on Sunday, June 28, 2020

Георги Тодоров пък е направил цели 6 промени, спрямо мача реванш от полуфиналите на турнира за Купата на България срещу Локомотив Пловдив. Отсъстват капитанът Живко Миланов, който прекрати кариерата си, вратарят Георги Георгиев, Мазурек, Станислав Иванов и Симеон Славчев.

Преди началото на двубоя, изпълнителния директор на Левски Павел Колев връчи плакети на Милан Миятович и Кали Тиам, за които ще се разделят с отбора.

Последен мач на Миятович, благодарим ти! Изп.директор на "Левски" Павел Колев подари фланелка на Милан Миятович с номер 32 преди мача с "Берое"

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Sunday, June 28, 2020

Берое наложи домакински натиск от първите минути. Във 2-рата Крум Стоянов стреля от близка дистанция, но не успя да уцели вратата. 4 минути по-късно Миятович спаси шут на Камбуров, който отне топката след грешка на Райнов.

Малко изненадващо гостите поведоха във 22-рата минута, когато Стайн Спиерингс отне топката, след детинска грешка на Теди Мезаг, и намери Робърта. Нападателят спокойно си я нагласи и с много премерен удар разстреля Перниш.

Няколко минутки по-късно Левски можеше да удвои. Димитров центрира чудесно от фал, а Холмар Ейолфсон стреля с глава, но топката премина на сантиметри от гредата.

В 29-тата мощен удар на Конте едва не попадна в мрежата на Миятович. Пет минутки по-късно все пак Берое стигна до изравнителния гол. Конте центрира отлично, Миятович се зачуди дали да излиза и дебнещия на задна греда Камбуров реализира поредния си гол във вратата на Левски.

"Берое" изравни резултата срещу "Левски" след страхотно попадение на Мартин Камбуров! 233-то попадение на нападателя в елита!

Posted by Beroe on Sunday, June 28, 2020

Мезаг можеше да изкупи вината си за първия гол в 36-тата минута, но ударът му с глава не попадна в очертанията на вратата.
Домакините имаха още един шанс в края на полувремето, но изстрел с глава на Туба се размина на сантиметри от гредата.

В 56-тата домакините имаха шанс да поведат. Крум Стоянов нанесе опасен удар от границата на пеналтерията, но топката премина на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Миятович. 10 минути по-късно Иван Минчев опита силен удар, но стражът на „сините“ бе на мястото си и отрази.

В 73-рата столичани отново излязоха напред в резултата. Деян Лозев намери Робърта, който с точен удар преодоля Перниш.

1️⃣:2️⃣ "Сините" отново напред в резултата…

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Sunday, June 28, 2020

В 81-рата Кмабуров опита удар от воле с десния крак, но от границата на наказателното поле не успя да оцели вратата.

В 88-ата минута отново нападателят на “зелените” излезе добра позиция, но стреля встрани от вратата на Левски.

Стартови състави:

Берое: Перниш, Мезаг, Туба, Стоянов, Макута, Цветков, Минчев, Конте, Фал, Камбуров;

Левски: Миятович, Найденов, Райнов, Ейолфсон, Горанов, Юруков, Тиам, Димитров, Спиерингс, Паулиньо, Робърта;