Джокович пречупи Борна Чорич и е на четвъртфинал във Виена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният №1 записа трудна победа със 7:6(11), 6:3

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович записа трудна победа със 7:6(11), 6:3 над Борна Чорич на турнира на твърси кортове във Виена. Така шампионът от 2007 година си гарантира място на четвъртфиналите на надпреварата, която е с награден фонд от 1,55 млн. евро.

Победителят в първия сет се реши след тайбрек, а сърбинът отрази четири сетбола, преди да затвори частта при резултат 13:11 в своя полза.

Джокович направи два пробива във втория сет, който спечели с 6:3. Победата означава, че сърбинът ще завърши сезона като №1 за шести път в своята кариера. Това ще се стане факт, ако Рафаел Надал не вземе „уайлд кард“ за Sofia Open, който е от 7 до 14 ноември. Все пак дори и испанецът да играе в София, Джокович може да си гарантира първото място, ако спечели надпреварата във Виена.

“Двубоят беше много изморителен и изискващ. Борна е страхотен боец. Той ми е много добър приятел. Извън корта се познаваме от много време. Говорим един език, често тренираме заедно. Той до голяма степен има подобен стил на моя. От бекхенд е много солиден, винаги може да завърши с форхенд. Също така той сервираше много добре, особено в първия сет. Беше ми много трудно при ретурите. Мисля, че тайбрекът в първата част до голяма степен реши мача”, заяви Джокович след победата над Чорич.