Джошуа дари крупна сума на аматьорския бокс в Британия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
AJ смята, че боксът го е спасил от затвора

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа за пореден път показа хуманност и съпричастност, дарявайки “шестцифрена сума” на федерациите по аматьорски бокс на Англия, Шотландия и Уелс.

Нещо повече, AJ обяви, че финансовата помощ няма да е еднократна, като той ще работи за организирането на фонд, който да помага на този спорт във Великобритания в трудната ситуация. Не е тайна, че куп клубове по бокс на Острова бяха принудени да затворят заради пандемията, което ги води към фалит.

“Надявам се да не загубим цяло поколение млади боксьори,” коментира Джошуа. “Нашият спорт е основен в Обединеното кралство и има огромни традиции. Ако не бе аматьорският бокс, нямаше да има Антъни Джошуа като шампион в професионалния.”

Клубовете в Обединеното кралство трябва да разчитат единствено на себе си, тъй като боксът бе изключен от списъка с правителствена помощ, каквато получават доста други спортове.

“Ако днес аз бях на 18 години и залата, в която тренирам, бе затворена заради обстоятелствата, това щеше да е огромен удар за мен,” продължи Джошуа. ”

“Разбирам в каква ситуация са хората от аматьорските клубове, от корените на спорта. Има невероятни млади таланти в страната, Великобритания ще произведе още няколко световни шампиони в следващите десетина години, но ако спасим спорта.

Председателят на английската аматьорската федерация по бокс Гетън Дженкинс не пропусна да благодари за жеста на Джошуа.

“Това е глътка въздух за нас, а и сигнал към други хора с възможности да помогнат. Антъни е модел за подражание на хиляди младежи из залите в страната. Ситуацията е тежка, но ще се справим.”