Джошуа сравни един от своите треньори със сър Алекс Фъргюсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Британският боксьор говори по много теми и сподели как се надъхва

Носителят титлите в тежката категория в бокса Антъни Джошуа направи коментар за еволюцията в своята кариера. Освен това, британският боксьор сравни един от своите треньори с легендарния шотландски наставник сър Алекс Фъргюсън.

“Роб (Макракън) е старче-майстор – гледам на него като на сър Алекс Фъргюсън. Той е страхотен и има невероятен опит. С Роб завладяхме международната сцена като аматьор. Тогава станах професионалист и с Роб завладяхме”, казва Джошуа.

За мача с Владимир Кличко всеки казваше: “Това е определящ мач, ти падна, но се изправи и показа истински дух на войник”. В моята глава си мислех, че това е съвсем ново ниво. Имаше много високо ниво на напрежение, с което се справях, продължих напред. Аз и Роб завладявахме света, само аз и той, но му казах, че се нуждаем от още един чифт очи. Свеждаше се до това да има повече избор и разнообразия, за да открия нови нива на величие”, казва Антъни Джошуа.

Той визира Джон Клейтън и Анхел Фернандес, които лично Ей Джей покани, за да му помогнат да се съвземе след загубата срещу Анди Руис в първия мач. Джошуа споделя:

“Клейтън е по смесените бойни изкуства, той гледа от благоразумна гледна точка на нещата като начин на живот. Той върна нещата към “старата школа” – 70-те години и стилът на “Кронк”, където пренасяш боя на ниво, за да нокаутираш хората.”

Той казва: “Освободено и здраво”. Няма напрежение. Изчистено съзнание. В “жегата” по време на мач – кой има по-освободен ум?” Когато тренирам гледам към себе си в огледалото и се връщам към основите – изчистено съзнание, изправен гръб, най-големият човек в стаята, увереност. Понякога влизам в друга роля, представям си, че съм коментатор и заставам пред огледалото”, разкрива Ей Джей.

“Започва се обработка на величието. Надъхвам се сам с думи, определени убеждения”, завършва Джошуа, който през 2021 г. ще се изправи срещу Тайсън Фюри, след като през този месец защити титлите си срещу Кубрат Пулев.