Джошуа заклейми глупостите, които изричат боксьорите преди мач 1
2 0
AJ намекна, че Кобрата се е държал надменно

Световният шампион в тежка категория във версиите WBA (супер), WBO, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа направи доста аргументирано изказване, с което даде повод за сериозни размисли.

В последните години привържениците на бокса се оплакват от прекалено предвидимото артистично поведение на състезателите преди боевете на ринга, като те сякаш по сценарий се заканват на опонента си с нелицеприятни фрази.

Джошуа също назова проблема в прав текст, заявявайки че словесната агресия в повечето случаи е напълно излишна.

“Съперниците ми говорят много глупости преди битката, цял куп глупости преди битката,” заяви британският боксьор. “Набиваме си канчетата, а после казват: “О, не исках да го кажа. Знаеш ли, ти си страхотен човек.” Аз им казвам да млъкнат.

“Щом не сте искали, защо изобщо го казахте?” После, седмица по-късно в интервю отново говорят глупости за теб. Онова, което съм склонен да правя, е да се държа на разстояние. Не прегръщам никого. Ние сме там, за да се бием, не сме там, за да ставаме приятели и точно така подхождам към моя спорт.“

Джошуа заклейми глупостите, които изричат боксьорите преди мач 2

Джошуа даде да се разбере и защо не е прегърнал Кубрат Пулев, когото нокаутира в 9-ия рунд от двубоя за световната титла в Лондон на 12 декември.

“Разбира се, че не прегръщам всеки съперник след битка. Единствено Владимир Кличко, Александър Поветкин и Анди Руис, който е скромен човек“, заяви Джошуа, намеквайки че Кобрата се е държал надменно.

“Всъщност не влагам прекалено много емоции в бокса. Нямам нужда от още приятели. Имам голямо семейство, приятели, с които съм израснал. Те са ми достатъчни. Не е необходимо Дилиън Уайт да ми става приятел или някой друг.”