Джуд Белингам разплака Барса – Реал обърна каталунците в Ел Класико
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" дръпна с 4 точки на Барселона в класирането

Реал Мадрид постигна успех с 2:1 като гост на Барселона в Ел Класико от 11-ия кръг на Ла Лига. Английската звезда на “белия балет” Джуд Белингам вкара и двата гола за своя тим, а Илкай Гюндоган бе дал аванс на каталунците през първото полувреме.

С тази победа Реалс събра 28 точки и се върна на 1-вото място в Ла Лига, като същият актив има и Жирона. Барселона е трети в подреждането с 24 точки.

Реал Мадрид изигра слабо първо полувреме, в което не отправи нито един точен удар към вратата на съперника. Барселона нанесе ранен удар на мадридчани, след като Гюндоган се разписа в 6-ата минута с дебютното си попадение в Ел Класико. Каталунците действаха чудесно в защита и не позволиха на гостите да затруднят Тер Стеген.

След почивката нещата се промениха, като страхотен ход на Карло Анчелоти повлия на развитието на двубоя. Италианският тактик пусна Камавинга на мястото на Менди в 52-рата минута. Реал Мадрид заигра доста по-добре в атака и комбинациите им започнаха да се получават.

В 68-ата минута Белингам отправи мощен удар от около 25 метра и не остави шансове на вратаря на домакините – 1:1.

В добавеното време английският халф вкара втори гол и донесе успеха на Реал. Белингам засече от няколко метра, като топката стигна до него след известна доза късмет след отиграване на Лука Модрич.

Така Джуд Белингам превзе и Ел Класико. В първото си дерби срещу Барселона, халфът вкара 2 попадения, за да прати трите точки към Мадрид. Белингам вече има 10 попадения в 10 мача в Ла Лига тзи сезон.