google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Изпълнителният директор на "червените дяволи" вярва ,че са поставени основите за дългогодишен успех на Оле Гунар Солскяер на "Олд Трафорд".

Юнайтед още е в борбата за Лига Европа и ФА къп. Намират се на 5-то място в Премиер Лийг, на невероятните 38 точки от лидера и голям съперник- Ливърпул. Скъпоструващата януарска покупка – Бруно Фернандес обаче вдъхва оптимизъм в клуба и Уудлърд смята, че отборът е на правилния път.

“С навлизането във третата част от сезона, се опитваме да натиснем още повече и да финишираме силно във Висшата лига, Лига Европа и ФА къп” – казва Уудлърд.

“Продължаваме с развитието и прекрояването на състава. Правим много промени с играчите , които купуваме и с тези, които идват от академията на клуба. Основите за постигане на дългогодишен успех са поставени и продължаваме да работим по нашия план и по футболната визия на Оле”

Уъдлърд коментира и финансовите резултати на Юнайтед. Предвидения годишен оборот се очаква да е от 560 до 580 милиона паунда, докато нетния дълг се увеличава с 23.2 процента до 391.3 милиона паунда.

От клуба обясняват, че увеличението, с 73.6 милиона през последната година, е заради  „намаляване на кеша и кешовите активи“ и нетния дълг в щатски долари остава същия.

Юнайтед регистрира оборот от 168,4 милиона за второто тримесечие. Това е с 19,3 процента по-малко от същия период на миналата година. Оперативната печалба е 36.5 милиона , което с намаление с 17%, дължащо се на отсъствието от Шампионската лига.

Приходите от реклама отбелязват ръст със 7 процента, включително и 11,9 процентно увеличение на спонсорствата, породено от новите договори с Алибаба и Монделийз Интернешънъл.