Eди Хърн отхвърли спекулациите, че боят Джошуа-Фюри пропада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Импресариото е категоричен, че няма нищо вярно в тиражираните новини за отмяна на мача

Маститият агент Еди Хърн, мениджър на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, отхъврли появилите се публикации, че двубоят на неговия клиент срещу Тайсън Фюри, ще бъде отменен.

“Боят ще се състои,” категоричен е Хърн. “Вярвам, че още другата седмица ще има официално обявление.”

Изявлението идва в момент, в който популярният американски боксов журналист Дан Рафаел заяви, че промоутърът на Фюри – Боб Аръм, е обявил, че мач няма да има.

“Изглежда Мачът на годината между Фюри и Джошуа няма да се състои,” коментира Рафаел World Boxing News. “Боб Аръм е казал дословно пред мой източник: Двубоят през юли и август е провален.

“Двамата боксьори ще трябва да проведат други мачове през лятото.”

Според изданието Фюри ще проведе трети мач срещу Дионтей Уайлдър.

“Видях коментара на Боб Аръм,” отвърна Хърн. “Не знам на какво се дължи, тъй като в последните дни адвокатите на двете страни работеха здраво по уреждане на детайлите. Вярвам, че Мача на годината ще се състои.!”

До този момент очакванията бяха, че носителят на поясите на WBA, WBO, IBF и IBO Джошуа и Фюри, който пък държи титлата на WBC ще се срещнат на ринга през август.

Най-вероятно дългоочаквания дуел ще се състои в Саудитска Арабия.

През март AJ и Циганският крал сложиха подпис под контракт за две срещи помежду си. Очаква се двубоят да бъде най-скъпият в историята на британския бокс.