Един луд, луд мач в Мейджър Сокър Лийг
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орландо записа първата в историята си победа в плейофите

Плейофът в Мейджър Сокър Лийг, в който Орландо Сити надигра Ню Йорк Сити включваше всичко – драма, обрати, напрежение, ВАР, червени картони, дузпи, защитник на вратата с невероятни спасявания и дори предсрочна радост…

Редовните 90 минути в лудия дуел завършиха 1:1, като Орландо остана на терена с 10 души в края, когато червен картон получи Тейшейра.

Всичко вървеше в рамките на нормално до резултат 4:3 при дузпите. Тогава вратарят на Орландо Педро Гайесе спаси удар от  бялата точка на Валентин Кастейанос.

Един луд, луд мач в Мейджър Сокър Лийг 1

 

След намеса на ВАР обаче се оказа, че стражът е бил по-напред от голлинията. Той получи жълт картон, който беше втори за него в двубоя. Преди това, в продълженията, реферът му беше показал картон за губене на време.

Това принуди треньорският щаб на Орландо да пусна в играя втория вратар Брайън Роу. Реферът обаче показа, че смените не са разрешени и го прати извън игра.

Така ръкавиците бяха налузени от аржентинския защитник Родриго Шлегел. Кастейанос бе точен при втория си опит и възстанови паритета – 4:4.

При 5:5 дойде ред на Гудмундур Тораринсон. Неговият шут обаче беше спасен от Шлегел, като това доведе до луда радост в лагера на Орландо, където бяха забравили, че има още една дузпа.

Същото се случи и с коментаторите на мача, които оживено дискутираха победата на отбора…

Един луд, луд мач в Мейджър Сокър Лийг 2

След като страстите се успокоиха, тя все пак беше вкарана от Бенджи Мичел за 6:5.

Това бе първата победа в плейофи в историята на Орландо.