google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на Челси Греъм Потър предпочита Кепа Арисабалага като свой вратар номер 1

Вратарят на Челси Едуард Менди загуби мястото си като вратар №1 на “сините” след пристигането на Греъм Потър на “Стамфорд Бридж”. Потър избира Кепа Арисабалага за свой титулярен вратар, откакто замени Томас Тухел като мениджър на “сините”.

Формата на Менди се влоши този сезон и той не успя да промени това на Световното първенство със Сенегал. 30-годишният вратар беше виновен и за двата гола на Нидерландия в първия им мач от Световното първенство в група А, когато Сенегал загуби с 0:2, въпреки че се класира за осминафиналите.

Откакто Потър пое Челси през септември, Менди стартира само в два мача от Висшата лига, само защото Кепа беше контузен. Сега Менди се подготвя за осминафиналния двубой на Сенегал срещу Англия в неделя и ще се опита да покаже, че все още е сред добрите вратари в света.

Говори се, че Челси вече е предложил Менди на лондонския съперник Тотнъм, тъй като се опитват да го продадат през януарския трансферен прозорец, като Потър желае да подпише със заместник. Сенегалският вратар струваше на Челси £22 милиона, когато пристигна през 2019 г., а сега е свързван с изненадващ трансфер в Ювентус, според TuttoJuve.